Αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα στολίδια των Χανίων και ολόκληρου του νησιού. Η αρκετά ταλαιπωρημένη, από λεηλασίες, παλιά πόλη είναι γεμάτη από γραφικά στενά, πετρόχτιστους πεζόδρομους και αξιοθέατα τεράστιας ιστορικής σημασίας. Ιστορικά αξίζει να αναφερθεί ότι η παλιά πόλη των Χανίων κάηκε και βομβαρδίστηκε αρκετές φορές στην μακρόχρονη ιστορία της.

Οι κατακτητές φρόντισαν να αφήσουν την δικιά τους σφραγίδα σε κάθε σημείο της Παλιάς Πόλης. Αναφορικά, ο Αιγυπτιακός φάρος, το Βενετσιάνικο λιμάνι και το Οθωμανικό Γιαλί Τζαμί είναι κάποια από τα χτίσματα που έχουν σωθεί και ολοκληρώνουν την ψηφιδωτή εικόνα της Παλιάς Πόλης.

Οι επισκέπτες της Παλιάς Πόλης έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στα στενά και να θαυμάσουν τα αναρίθμητα αξιοθέατα. Αξιοθέατα ιστορικής και πολιτιστικής σημασίας που μαρτυρούν την ευνοϊκή θέση που ήταν χτισμένη και θέλησαν να την κατακτήσουν. Πιο συγκεκριμένα στην Παλιά Πόλη θα βρείτε το βενετσιάνικο λιμάνι, τον Αιγυπτιακό φάρο, την πλατεία της Σπλάντζιας, το σιντριβάνι, το φρούριο Φιρκά, το Ναυτικό μουσείο Κρήτης, το μεγάλο Αρσενάλι, τα νεώρια, το Γιαλί Τζαμί και την μητρόπολη Χανίων.

Σήμερα η Παλιά Πόλη φιλοξενεί διάφορες επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα και άλλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ελληνικα